Over ons

De specialist voor een persoonlijk interieur, handgemaakte houten meubelen of Tiny Trailers. Of shop één van onze prachtige houten producten.

Over Artefactus

Expertise en vakmanschap

Met 3 man sterk geven we invulling aan alles wat Arte Factus biedt. Roland, Henk en Johan hebben elk een specifieke achtergrond en expertise. We kwamen erachter dat deze naadloos op elkaar aansluiten, net als onze liefde voor ontwerpen en bouwen trouwens. We stellen ons graag aan je voor.

Roland Bongers

Roland Bongers kwam op zijn 18e met bouwkunde in aanraking en maakte van daaruit de stap naar interieurbouw. Dit bleek een juiste zet. Hier leerde hij het vak van meubelmaker en interieurbouw. Zijn liefde voor het werken aan mooie en moderne dingen plus de affiniteit met techniek, vormen de ideale combinatie om ambachtelijke producten te realiseren. Roland houdt van strakke meubels, maar is ook in staat om klassieke of landelijke producten te bouwen. Dus ook voor een landelijke inrichting kun je bij Roland terecht. Naast het maken van meubels, is het opknappen en beheren van oude panden -liefst van voor 1900- zijn grote passie. Daar ligt zijn hart. Al deze zaken komen perfect samen in de werkzaamheden die Roland uitvoert binnen Arte Factus.

Roland woont met zijn echtgenote Liesbeth en 2 kinderen in Renkum en stond in 2022 aan de wieg van Arte Factus.

Henk Wildeman

Henk is inmiddels gepensioneerd en werkt enkele dagen per week samen met Roland om tiny trailers en meubels te maken. Tot zijn 40e werkte hij bij een aannemersbedrijf als timmerman en uitvoerende. Daarna heeft hij tot zijn pensioen bij een woningbouwvereniging gewerkt, weer in de rol van uitvoerder en opzichter. Henk heeft een grote passie voor bouwen én het technische verhaal daarachter. Dit is aangewakkerd en gegroeid in zijn werkzame leven voor Arte Factus. Henks grote voorliefde voor technische en ambachtelijke creatie zien we terug in de mooie dingen die hij maakt voor onze klanten.

Henk woont net als Roland in Renkum. Sterker nog: ze zijn achterburen van elkaar. 

Johan Murcia

Johan komt oorspronkelijk uit Colombia en is van huis uit architect. Hij houdt zich binnen Arte Factus in eerste instantie bezig met ontwerpen en tekenen. Maar daar houdt het niet op. Na afronding van het ontwerpproces, helpt hij ook mee met het bouwen ervan. Johan is samen met zijn vriendin -die werkzaam is op de Universiteit van Wageningen- in 2019 naar Nederland gekomen. Roland en Johan liepen elkaar toevallig tegen het lijf en vonden elkaar direct in hun passie voor ontwerpen en bouwen.  

Johan woont met zijn vriendin en zoon in Wageningen.