Tiny trailers

Een Tiny House op wielen.
Minimale impact, maximale vrijheid.

Klein maar fijn

Een tiny trailer op maat

Een tiny trailer, wat is dat ook alweer? Ze laat zich het best omschrijven als een tiny house op wielen, net een lengte die varieert van 5.40 meter tot 8.40 meter. Samen met de opkomst van het tiny house enkele jaren geleden, won ook de tiny trailer aan populariteit.

Het idee om tiny trailers te bouwen, komt voort uit de voorliefde voor 2 zaken: het werken met hout én bezig zijn met technische zaken, zoals het installeren van waterleidingen en elektra. En dat alles bij elkaar gebracht in een compact geheel. Een mooie uitdaging die Arte Factus graag voor je aangaat. En vergis je niet in de beperkingen van de relatief geringe afmetingen van een dergelijke mobiele woning: ongeveer alles wat je in je huis hebt staan, zie je terug in een tiny trailer!

Het proces

Hoe wij jouw droom-trailer maken

Het bouwen van een complete tiny trailer kost zo’n 3 maanden. Vergelijk dit eens met het bouwen van een traditioneel huis: dat duurt zomaar een jaar. In een tijdsbestek van een kwartaal heeft Arte Factus dus een compleet huis op wielen voor je gebouwd!

Hoe ziet de totstandkoming van een Arte Factus tiny trailer eruit? We volgen hiervoor de volgende stappen:

  • We maken kennis met elkaar en brengen je wensen en verwachtingen in kaart
  • Vervolgens maken we een eerste ontwerp
  • Hierna finetunen en finaliseren het ontwerp in overleg met jou
  • De volgende stap is het maken van de werktekeningen
  • Dan gaan we over tot het bestellen van het frame en alle benodigde materialen
  • Vervolgens begint het daadwerkelijke bouwproces
  • Wanneer de tiny trailer klaar is, zorgen we voor het transport naar de gewenste locatie

Arte Factus houdt zich tijdens de ontwikkeling zowel bezig met de technische kant -denk aan de isolatie en energiezuinigheid- als ook met slimme en compacte ideeën. Dit zorgt voor een ongeëvenaard woongevoel op een relatief klein aantal vierkante meters. En vanzelfsprekend staat ambachtelijk vakmanschap altijd voorop. De tiny trailer van Arte Factus komt daarbij tot stand door gebruik te maken van technieken en innovaties van nu. Met andere woorden: de Arte Factus tiny trailer biedt je de ultieme combinatie van vakmanschap, moderne technieken, kwaliteit en volwaardig woongenot.